Desert tort cu mure si ciocolata alba

de Lau in Torturi, 22 Ian 2021 | 234 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • Blat cu nuca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema de mure
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana 35% grasime
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si ciocolata alba:

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.


Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.


Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2 feii.


Procedam la fel si cu blatul de nuca,doar ca vom pune nuca in loc de cacao.


Crema de ciocolata alba-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca,punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca cateva ore(eu las peste noapte in frigider)


Mixam restul de frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza si devine o crema.


Adaugam crema de branza care am mixato cu zaharul pudra,esenta de vanilie,mixam cat sa se omogenizeze.


Crema de mure-intr-un ibric adaugam murele,zaharul,100 ml apa si punem pe foc sa fiarba cca 5 min.


Strecuram totul cu ajutorul unei site si cu furculita pisam pentru a scoate tot siropul din fructe.Lasam sa se raceasca foarte bine siropul.


Ciocolata alba o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.


Mixam frisca lichida cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema,adaugam sirop de mure pana ce obtine culoarea dorita.


Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de cacao-insiropam-aduagam 1/2 crema de ciocoalta alba-foaie de blat cu nuca-1/2 crema de mure-foaie de blat cu cacao-crema de ciocolata alba-foaie de blat cu nuca si imbraca tortul cu crema de mure ramasa.


Dam la rece 1 ora inainte sa decoram.


Incalzim frisca pana la punctul de fierbere,adaugam in 2 boluri in care am adaugat ciocolata rupta bucati si turnam peste tort.


Decoram tortul dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

23.01.2021, 22:48

delicios!

oanapl 1

23.01.2021, 23:20

Ce bine arată!

mihaelar63 1

26.01.2021, 23:47

Ce-mi place culoarea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tort / inima cu mousse de mure si crantz