Desert tort cu pere si mascarpone

de Lau in Torturi, 3 Aug 2021 | 3078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 500 g smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina
  • 1 varf cutit scortisoara
  • zeama de lamaie
  • Pentru blat
  • 800 g piscoturi
  • Insiropat
  • 200 ml sirop de pere
  • 100 ml must
  • Decor
  • 200 g smatana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingura zahar brun
  • fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu pere si mascarpone:

Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama)

Putem sa le zdrobim si sa le facem piure,eu am preferat sa le las asa.amestecam perele racite cu mascarponele.

Mixam frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam perele si gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.

Mixam pana ce se omogenizeaza.

Asezam pe un platou aseazam piscoturile care le-am trecut prin amestecul de sirop cu must,adaugam crema de pere,al 2 lea rand de piscoturi si deasupra alt rand de crema,al 3 rand de piscoturi trecute prin sirop si restul de crema ramasa.

Dam tava la frigider cate ore(preferat peste noapte)ca sa se inchege gelatina.

A2 zi indepartam inelul ne ajutam cu cutitul.

Mixam frisca cu zaharul vanilat si adaugam deasupra si pe margini daca dorim,presaram zahar brun si decoram cu fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu pere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si ciocolata