Desert tort cu vanilie si flori

de Ancutsa in Torturi, 18 Oct 2019 | 2897 vizualizari

 

Tort cu blat de nucă, sirop de fructe, cremă de vanilie. L-am decorat cu multe floricele din cremă, pentru care am folosit coloranți alimentari naturali, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă + 3 albuşuri,
  • un vârf cuțit sare,
  • 7 ml îndulcitor lichid,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • pentru sirop:
  • 300 ml sirop de vin cu fructe, de casă,
  • pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte,
  • 3 gălbenuşuri,
  • 2 ml îndulcitor lichid,
  • 2 linguri făină,
  • Un plic zahăr Bourbon,
  • 50 g unt la temperatura camerei,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • Coloranți alimentari naturali, diferite culori,
  • Frunze de napolitană,
  • flori de napolitană,
  • perle de zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu vanilie si flori:

 

Pentru acest tort am folosit 9 ouă: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Astfel, se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, praful de copt, nuca şi făina, omogenizând. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat, eu am avut pregătit de la altă rețetă sirop de vin cu fructe. Așadar, se taie tortul, după răcire, în două foi și se însiropează.

 Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele și un praf de sare . Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă ca o budincă. Se dă de pe foc, se adaugă untul și se omogenizează. După ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă şi se mai bate maxim un minut cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.

 Montare: se distribuie uniform crema de vanilie între foile de nucă.

Decor: se bate crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frişca lichidă, amestecând până devine cremoasă. Se îmbracă tortul cu un sfert din această cremă.

Crema rămasă se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți, adăugând colorant alimentar natural, pudră, în fiecare castronel, omogenizând. Se umple mai multe poșuri și se decorează tortul cu floricele din cremă, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.

Se dă tortul la rece până la servire.

 

Porţii: 10

Timp de coacere: 35 min

Timp de pregătire: aprox 2h

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/tort-cu-vanilie-si-flori.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu vanilie si flori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen