Desert tort cu visine si soc

de Rocsi in Torturi, 19 Aug 2022 | 6680 vizualizari

 

 Eu am luat de la prietenii mei de la Dulceata Gradinii sirop si jeleu (care sunt super delicioase) si le-am folosit la acest tort. M-am folosit de dulceata lor si am scazut cantitatea de zahar, astfel am obtinut un echilibru perfect, un tort nu foarte dulce, delicios, aromat, o nebunie de combinatie. Merita sa il pregatiti si o sa va convingeti cat de fain este! Ma si gandeam, de ce nu am pregatit pana acum aceasta combinatie? Pentru ca acum a fost sa fie! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat forma de 23 cm:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 140 gr iaurt
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru jeleul de visine:
    • 2 borcane cu visine fara samburi de 300 gr
    • 1 lingura zahar
    • 2 linguri amidon
    Pentru crema de soc:
    • 350 ml lapte
    • 200 ml sirop de soc
    • 5 linguri amidon
    • 150 gr unt 80% grasime
    In plus:
    • jumatate de borcanel de jeleu de soc
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • putin sirop de soc pentru insiropat
    • ciocolata neagra 70 gr
    • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu visine si soc:

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de copt cu iaurt si ulei, le adaugati peste galbenusuri. Cerneti faina, o adaugati treptat, puneti si vanilia. Puneti jumatate din albusuri peste compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta, apoi incorporati restul de albus. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, puneti prima parte de compozitie. Coaceti prima foaie in cuptorul incins, la 180 de grade, 12 minute. La fel procedati si cu celelalte. Le lasati sa se raceasca.

Jeleul de visine: Puneti visinele in blender si le pasati. Le puneti intr-o cratita cu zaharul, lasati sa dea 2-3 clocote, apoi adaugati amidonul dizolvat cu 3-4 linguri de apa rece. Amestecati pana se ingroasa. Intr-o cana puneti putin sirop de soc cu putina apa. Insiropati doua foi de blat, puneti jeleul de visine pe ele, in mod egal si il intindeti.  Lasati sa se raceaca.

Crema de soc: Intr-o cratita puneti laptele, siropul si amidonul. Amestecati, transferati pe foc, invartiti continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Mixati untul de la temperatura camerei 1 minut, apoi adaugati crema rece, mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati pe un platou o prima foaie cu jeleul de visine in sus si un inel in jurul sau. Puneti jumatate din crema peste, o nivelati, iar cu lingurita puneti jeleu de soc, din loc in loc. Asezati a doia foaie cu jeleuul de visine in sus, crema, nivelati si iar jeleu de soc. Deasupra puneti ultima foaie si o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra, pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca si il decorati. Eu am topit niste ciocolata, am pus cate o lingura pe hartie de copt si am tras cu dosul lingurii in sus, sa obtin acel model de pe margine. Cand se intaresc, le dati cu putin auriu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine si soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

01.09.2022, 20:50

mmm ce combinatii delicioase!

Rocsi 1

07.09.2022, 20:08

Multumesc mult!

Panacris 1

10.09.2022, 09:51

Interesant si aromat! Am in camara toate ingredientel, doar un pic de zvâc, să mai găsesc! ) Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi, mascarpone si visine