Desert tort Savarina bunicii

de Rahela Velicu in Torturi, 3 Aug 2018 | 4695 vizualizari

 

" Provocarea GastroArt".
Cea mai buna savarina, deloc gretoasa si racoritoare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura de amidon
  • esenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • 40 ml lichior crema ( de Tiramisu am folosit eu)

Ingrediente crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g capsuni
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • + bomboane ornamentale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Savarina bunicii:

Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine albusurile cu o spatula, iar la final adaugam si grisul.

Tapetam fundul unei tavi cu hartie de copt sau il ungem cu ulei, turnam compozitia si o coacem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim siropul, punem zaharul cu apa intr-un ibric si fierbem pana cand se topeste zaharul. Adaugam la final si lichiorul.

Blatul de savarina il punem pe un platou, il lasam 10 minute la racorit, apoi ii taiem un capac deasupra, dar nu il taiem pana la capat, exact ca la savarinele mici.

Insiropam blatul de jos, nu si capacul tortului.

Lasam blatul deoparte si trecem la pregatirea capsunilor. Eu am folosit capsuni congelate.

Punem capsunile intr-un vas, adaugam zahar si le punem pe foc pana cand zaharul este topit. Adaugam amidonul, amestecam bine si mai lasam inca 1-2 minute pe foc.

Ridicam capacul tortului, punem un strat de capsuni, apoi adaugam frisca mixata tare. Lasam capacul tortului peste frisca, adaugam capsuni si ornam cu bomboane sau cum doriti. Dam tortul pentru cel putin 2 ore la rece.

TIPS-URI

1

Puteti adauga gem de capsuni daca aveti.

2

Se poate elimina lichiorul, daca vor manca si copii din tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Savarina bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

07.08.2018, 09:45

abetina 1

15.08.2018, 14:23

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite