Dinti de negru

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 6446 vizualizari

 

Prajitura asta ne-o facea mama cand eram copii.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri+ 5 albusuri
  • 250 gr faina
  • 170 gr zahar+200 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1 praf de copt
  • 11 linguri lapte
  • esenta vanilie
  • cateva patretele ciocolata amaruie
  • coaja lamaie
  • cativa miezi de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dinti de negru:

Galbenusurile se fraca bine cu 170 gr zahar.peste ele adaugati margarina si frecati bine de tot.

apoi se pune laptele,faina,cacaoa,praful de copt si esenta.

se bat toate ingredientele bine .

compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie se pun si cateva bucatele de miez de nuca si sa da la cuptor .

intre timp se bat albusurile cu zaharul si se adauga si coaja de lamaie.

cu 10 min inainte de a fi gata prajitura de copt se scoate din cuptor ,se pun albusurile batute spuma,se intind uniform pe toata suprafata si se da la cuptor 10 min.cand e gata se scoate si se lasa la racit.

ciocolata se topeste deasupra unui bol cu apa fierbinte si cand e gata topita se pune peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dinti de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.08.2013, 20:51

Joly, Teo multumesc

Ligia Bxl 1

21.08.2013, 22:10

buna rau

Rocsi 1

21.08.2013, 22:34

Asa este Ligia. Chiar nu am mai pregatit-o de multisor desi ne place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!