Dinti de negru

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 6741 vizualizari

 

Prajitura asta ne-o facea mama cand eram copii.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri+ 5 albusuri
  • 250 gr faina
  • 170 gr zahar+200 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1 praf de copt
  • 11 linguri lapte
  • esenta vanilie
  • cateva patretele ciocolata amaruie
  • coaja lamaie
  • cativa miezi de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dinti de negru:

Galbenusurile se fraca bine cu 170 gr zahar.peste ele adaugati margarina si frecati bine de tot.


apoi se pune laptele,faina,cacaoa,praful de copt si esenta.


se bat toate ingredientele bine .


compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie se pun si cateva bucatele de miez de nuca si sa da la cuptor .


intre timp se bat albusurile cu zaharul si se adauga si coaja de lamaie.


cu 10 min inainte de a fi gata prajitura de copt se scoate din cuptor ,se pun albusurile batute spuma,se intind uniform pe toata suprafata si se da la cuptor 10 min.cand e gata se scoate si se lasa la racit.


ciocolata se topeste deasupra unui bol cu apa fierbinte si cand e gata topita se pune peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dinti de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.08.2013, 20:51

Joly, Teo multumesc

Ligia Bxl 1

21.08.2013, 22:10

buna rau

Rocsi 1

21.08.2013, 22:34

Asa este Ligia. Chiar nu am mai pregatit-o de multisor desi ne place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino