Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300

de madi_marin in Torturi, 21 Sep 2011 | 7990 vizualizari

 

Dragii mei, iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 300. M-am gândit să vă pregătesc ceva bun, dar din lipsă de timp n-am reuşit să fac decât un tortuleţ diplomat. Va servesc cu drag pe toţi ....bucătăraşi dragi sufletului meu.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 300 ml lapte condensat DeLatte
  • 150 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 4 pliculeţe gelatină Dr. Oetker
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • colorant alimentar roşu şi galben
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300:

Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia si gelatina hidratată în 150 ml apă rece si apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut.

Se împarte compoziţia în două. Una se lasă albă, cealaltă se amestecă cu zeama si coaja de portocale si cu colorant cât să obţinem intensitatea culorii dorite.

Se tapetează un vas de 20 cm diametru cu folie de plastic şi se toarnă ambele compoziţii dar fără să se agte vasul prea tare. Se dă la rece până se leagă compoziţia, apoi se pune pe un platou şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

madi_marin 1

25.09.2011, 20:15

Retetegg.....multumesc.....

martagabriela 1

02.10.2011, 12:54

foarte bun Medi
felicitari

Lau 1

04.10.2011, 22:40

ce bine arata la cat mai multe retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de afine