Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

de mihaelar63 in Peste, 20 Dec 2020 | 3163 vizualizari

 

  Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate prepara  o mancare delicioasa cu ingrediente proaspete si atent alese .Mai ai nevoie de putina inspiratie, drag pentru gatit pentru cei ce gatesti si obtii rezultate delicioase. Eu am fost inspirata si de o frumoasa zi de toamna tarzie pe care o impartasesc cu voi. Cum spun de obicei invitatilor de la gradina, la mine desertul este in.... copac !!!! Draga Bucataras, dragi bucatarasi, sa ne intalnim sanatosi, harnici si voiosi si peste inca 12 ani !!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dorade -2kg
  • 2 lamai
  • 2 mandarine
  • 2 lingurite condimente pentru peste:boabe mustar , pipernegru , piper alb, foi dafin , ceapa , coriandru , ienupar , ienibahar
  • 1 lingurita fulgi chilli
  • 1 ardei kapia
  • 1 lingura otet mere
  • 1 crenguta rozmarin proaspat-din gradina
  • 4 catei usturoi-din gradina
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 fire patrunjel cret -din gradina
  • 100 ml apa minerala
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700:

  1. Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior.
  2. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este necesar .
  3. Pestele  se spala si se sareaza.
  4. Amestecati condimentele pentru peste cu fulgi de chilli, 3 linguri ulei, zeama de la o lamaie, zeama de mandarine si cu bucatele de rozmarin.
  5. Dorada se maseaza cu acest amestec si se lasa sa se odihneasca la loc rece tip de o ora.
  6. Intre timp se incinge gratarul pe carbuni.
  7. Prajiti dorada pe ambele parti pana carnea devine alba.
  8. Cand trebuie intoarsa , procedati cu grija ca sa nu se sfarme.
  9. Cat timp se face dorada la gratar preparati un mujdei de usturoi in care puneti sare, o lingura ulei masline ,otetul de mere si patrunjel cret verde .
  10. Mujdeiul se dilueaza cu apa minerala .
  11. Dorada se scoate pe un platou si se toarna deasupra o parte de mujdei care se va imbiba in carne si o va face delicioasa .
  12. Dorada a fost foarte proaspata si a pastrat gustul fin , marin .
  13. Asezonarea cu citrice si mirodenii a desavarsit  gustul final .
  14.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Dorada a fost foarte proaspata si a pastrat gustul fin , marin .

2

Asezonarea cu citrice si mirodenii a desavarsit gustul final .

3

Serviti alaturi de dorada un pahar de vin sau o bere rece . Dupa placere !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

22.12.2020, 10:21

Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

Ancutsa 1

22.12.2020, 14:35

Deliciu! Felicitari si la mai multe!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou in lapte de cocos