Dorada regala cu legume

de epurasha2bb in Peste, 11 Oct 2010 | 6327 vizualizari

 

este o bunatate de peste, a trecut i topul preferintelor mele, chiar inaintea somonului rose care-mi place mult dar dorada e chiar un peste delicios!(ori l-am pregatit eu bine de tot :)))) )

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti proaspeti Dorada regala (am gasit la Real proaspeti din Grecia)
  • 1/2 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • frunze de telina si patrunjel verde
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • cateva lingurite ulei de ienupar cu rozmarin
  • 4 linguri faina

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala cu legume:

Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi.


Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.Se lasa asa la rece 10-15 minute.Apoi se scurge si partea de file se da prin faina , iar prin sosul de marinat si iar prin faina si se prajeste in tigaia de tuci sau Dpoubletta in foarte putin ulei, o lingura , doua.Se rumeneste pe ambele parti.Restul de pesti se aseaza intr-un vad de yena , se acopera cu zeama din marinata si se adauga deasupra ceapa solzisori si usturoiul feliute, se presara cimbru si se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.


Cartiofii se curata de coaja, se taie felii rotunde si se cresteaza pe margini cu cutitul.Morcovul se curata de coaja, se taie bastonase si se cresteaza pe margini.Se calesc impreuna in putin ulei si apa(se pune inainte apa si cand s-au inmuiat putin adaugam uleiul) se sareaza si se da si un praf usor de curry sau piper.


Se servesc impreuna pestele si legumele cu frunze de telina si patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

16.10.2010, 17:24

multumesc fetelor! Mihaela ma bucur ca ai observat!

ela 1

16.10.2010, 18:32

oare cum de am ratat mancarea asta????

Adinacarla 1

16.10.2010, 18:35

delicios... ce frumos ai taiat legumele...nota 20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor in sos tomat