Dovlecei in ulei

de Dya Daniela Andrei in Conserve, 16 Iun 2015 | 2960 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dovleceii copti ori prajiti, serviti cu mujdei de usturoi. Si cam atat :) Am vazut insa la Gina Bradea, o varianta de a pastra dovleceii pentru iarna, in ulei, idee ce mi-a placut tare mult. Astazi am pus-o in practica si abia astept sa ii gust!

 

INGREDIENTE

Cantitatea ingredientelor, cat si folosirea acestora, variaza in functie de gusturile fiecaruia. Am folosit urmatoarele :

  • 8 dovlecei mari
  • 2 capatani cu usturoi
  • frunze de bucuioc verde
  • frunze de menta verde
  • 2 lingurite cu oregano uscat
  • 2 ardei iuti
  • sare dupa gust
  • ulei cat cuprinde (de masline sau de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in ulei:

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele.


Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu.


Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate.


In borcanele curate, asezam in straturi dovleceii copti, usturoiul feliat, frunzulitele de busuioc si menta verde, presaram oregano si adaugam ulei de buna calitate.


Daca mai este necesar, se mai poate adauga putina sare.


Se strang bine capacele borcanelelor, pe care le vom aseza apoi intr-un vas cu apa rece si le vom fierbe la foc mic pana ce apa incepe sa dea in clocot. Din acest moment, continuam fierberea pentru inca 20-30 de minute aproximativ. Le pastram in vasul cu apa pentru a se raci treptat. Se depoziteaza apoi in camara bucatarasului!

 

TIPS-URI

1

Dovleceii chiar daca sunt mari, nu trebuie sa fie grosi intrucat vor avea multe seminte. Alegeti dovlecei cat mai subtiri.

2

Combinatia de condimente este diversa si depinde de gustul fiecaruia.

3

Personal, as fi adaugat si putin rozmarin, insa avand o aroma destul de puternica, am dorit sa o testez in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ina 1

06.07.2015, 19:25

asta e de incercat

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:20

Ador combinatia...arata superb!

Dya Daniela Andrei 1

27.08.2015, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34