Dovlecei umpluti cu orez,branza si cascaval

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 23 Iun 2015 | 1594 vizualizari

 

Am gasit in piata niste dovlecei fragezi,aratosi, tocmai buni pentru o umplutura absolut speciala . O reteta pentru acest inceput de vara ,grozav de gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 dovlecei taiati in doua, adica 4 bucati :
  • 2 dovlecei spalati si curatati de capete
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de orez
  • 4 linguri de branza rasa
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri cascaval ras
  • 4 linguri pesmet
  • patrunjel
  • sare si piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu orez,branza si cascaval:

Incingem cuptorul.


Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri. Miezul se pastreaza! Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus, intr-o tava, pentru 15 minute.


In acest timp vom pregati umplutura :


Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa tocata pana devine translucida, apoi adaugam miezul de la dovlecei taiat in bucatele si orezul. Acoperim si lasam sa se inabuse si sa se umfle orezul. Daca lichidul se evapora repede, vom adauga putina apa.


Cand compozitia este legata, dam la o parte de pe foc. Lasam sa se racoreasca si adaugam branza rasa, sare, piper alb si patrunjel tocat. Umplem dovleceii cu aceasta mixtura si deasupra lor presaram pesmet, cate o lingura pentru fiecare bucata, apoi razuim cascaval. Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.


Servim preparatul cu rosii proaspete! O bunatate, sa mai facem ! :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez,branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

23.06.2015, 20:10

poa 1

23.06.2015, 21:38

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza la cuptor