Dovlecei umpluti la cuptor

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2011 | 22024 vizualizari

 

Dovlecei umpluti la cuptor pentru un pranz delicios si satios!!I-am vazut pe la fetele de aici si i-am facut si eu mamei..verdictul mamei:minunati,deliciosi!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Curatam dovleceii de coaja.

le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

ceapa o curatam si o tocam marunt.

firele de ceapa le spalam si le taiem .

o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca.

apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

condimentam cu sare si piper,dupa gust.

intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de vita