Piept de pui la cuptor

de Meea in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2020 | 4195 vizualizari

 

 Am făcut astăzi piept de pui la cuptor, cu sos alb și muuultă mozzarella, o rețetă ușor de făcut și foarte gustoasă! Merge tare bine lângă legume călite în unt, dar călite așa, puțin, cât să fie destul de crocante. Uh, cât îmi plac așa! Cred că merge și cu ceva salate sau cartofi, dar încă n-am încercat, îmi spui tu dacă găsești alte variante, da? Până atunci, îți las rețeta scrisă și îți doresc spor la gătit!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente piept de pui:
  • 2 cepe
  • 300ml smântână pentru gătit cu 20% grăsime
  • sare, piper, boia
  • mozzarella
  • 700g piept de pui
  • Ingrediente legume:
  • unt
  • usturoi
  • legume congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor:

      Tăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3 minute, până se îngroașă puțin.

Eu am avut două bucăți de piept de pui pe care le-am tăiat în jumătate. Tăiem buzunărașe în pieptul de pui pe care le vom umple cu felii de mozzarella.

      Tava o ungem cu unt, presărăm pesmet și întindem câteva linguri din sosul alb. Așezăm puiul în tavă, turnăm sosul peste și radem mozzarella. Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

       Punem untul la topit alături de usturoi. Punem legumele congelate și le gătim câteva minute. Servim puiul alături de legume și de cei dragi nouă!

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de Brocoli cu piept de pui la cuptor, o varianta pe placul tuturor