Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

de Bucataras in Pui, 16 Sep 2020 | 5584 vizualizari

 

Reteta de azi, Pui caprese este foarte usor de preparat, puiul iese fraged, suculent si aromat. Ne-a placut maxim, asa ca notam reteta pentru a o mai gati si alta data.  

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati piept de pui fara piele si os
  • Mozzarella
  • Rosii cherry
  • Condimente:
  • 3,4 catei de usturoi
  • Busuioc, oregano, cimbrisor lamaita
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese:

Incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume cantitate de condimente la ingrediente, fiecare condimenteaza asa cum ii place, mai mult sau mai putin sarat, piperat sau aromat.

Intoarce bucatile de pui pe toate partile, pana le invelesti bine in amestecul de condimente, apoi lasa-le la frigider 15 minute. 

Pregateste o tigaie, pune 1 lingura de ulei in ea la incins, apoi pune bucatile de pui, cate 3 minute pe fiecare parte, adauga rosiile cherry si stropeste cu otet balsamic.

Muta pieptul de pui cu rosiile cherry intr-un vas pe care sa il poti pune la cuptor, adauga si sosul format in tigaie, iar deasupra fiecarei bucati de carne aranjeaza felii de mozzarella.

Pune tava cu pieptul de pui la cuptor pentru 25 minute, timp in care carnea se gateste bine, mozzarella se topeste, iar rosioarele capata o usoara nuanta rumena. 

Presara busuioc proaspat peste pieptul de pui cu mozzarella si rosii cherry si serveste cu placere!

Bineinteles, poti adauga o garnitura formata din legume la gratar sau broccoli (pe placul meu) sau cartofi la cuptor, poate un orez si deja ai o masa mai consistenta si i-ai multumit pe toti din casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucataras 1

17.09.2020, 11:02

Mihaela, arunc tot felul de frunze in preparatele noastre, de cand avem gradina si mi se pare ca se potrivesc de minune. In salata de rosii, de exemplu, pe langa busuioc strecor uneori si putina menta, alteori lavanda, bineinteles in cantitati mici, pentru ca au aroma foarte puternica. Descoperim noi gusturi

Ancutsa 1

17.09.2020, 16:52

Tare bine arata!

Lau 1

19.09.2020, 19:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui aromat pe sticla