Drob cu ficatei de pui

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2014 | 1017 vizualizari

 

Anul acesta a fost prima data cand am facut drob de pui si a fost foarte bun. Nu s-a simtit lipsa mielului din compozitie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1/2 kg pipote si inimi depui
  • 3 pulpe intregi- tot de pui
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3 cepe uscate
  • 150 ml ulei
  • sare,piper
  • 8 oua
  • 4 linguri cu faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu ficatei de pui:

Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile.


Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de usturoi. Lasam sa fiarba vreo jumatate de ora, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca bine.


Ficatii i-am pus intr-o tigaie cu putin ulei pt vreo 2-3 minute pe fiecare parte...atat cat sa se albeasca putin. Ia dam deoparte sa se raceasca.


Tocam ceapa uscata si o punem la calit in restul de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam si ceapa verde tocata, iar la final am adaugat usturoiul si am inchis focul.


Am tocat cu cutitul marunt canea de pui si organele, am adaugat ceapa si usturoiul si am amestecat putin. Am presarat sare si piper dupa gust, faina si ouale si amestecam bine ca sa se lege.


Tapetam 2 tavi de cozonac cu unt si faina si asezam compozitia de drob presand bine cu dosul unei linguri.


Am bagat drobul in cuptor la for potrivit pentru vreo 35 de minute,dupa care am batut un ou cu putiin lapte si am uns frumos suprafata - am mai dat la cuptor pt inca vreo 10 minute si gata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

claudiaO 1

23.04.2014, 17:00

da... bun...m-am bucurat ca le-a placut celor din casa si ma bucur ca va place si voua

simonacallas 1

23.04.2014, 18:06

Rocsi 1

23.04.2014, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Somon afumat cu sos de smantana, aromat cu marar si mustar