Drob cu ficatei de pui

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2014 | 1794 vizualizari

 

Anul acesta a fost prima data cand am facut drob de pui si a fost foarte bun. Nu s-a simtit lipsa mielului din compozitie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1/2 kg pipote si inimi depui
  • 3 pulpe intregi- tot de pui
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3 cepe uscate
  • 150 ml ulei
  • sare,piper
  • 8 oua
  • 4 linguri cu faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu ficatei de pui:

Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile.


Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de usturoi. Lasam sa fiarba vreo jumatate de ora, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca bine.


Ficatii i-am pus intr-o tigaie cu putin ulei pt vreo 2-3 minute pe fiecare parte...atat cat sa se albeasca putin. Ia dam deoparte sa se raceasca.


Tocam ceapa uscata si o punem la calit in restul de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam si ceapa verde tocata, iar la final am adaugat usturoiul si am inchis focul.


Am tocat cu cutitul marunt canea de pui si organele, am adaugat ceapa si usturoiul si am amestecat putin. Am presarat sare si piper dupa gust, faina si ouale si amestecam bine ca sa se lege.


Tapetam 2 tavi de cozonac cu unt si faina si asezam compozitia de drob presand bine cu dosul unei linguri.


Am bagat drobul in cuptor la for potrivit pentru vreo 35 de minute,dupa care am batut un ou cu putiin lapte si am uns frumos suprafata - am mai dat la cuptor pt inca vreo 10 minute si gata.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

claudiaO 1

23.04.2014, 17:00

da... bun...m-am bucurat ca le-a placut celor din casa si ma bucur ca va place si voua

simonacallas 1

23.04.2014, 18:06

Rocsi 1

23.04.2014, 20:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tort Mozzarella