Drob mixt (vita si pui)

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 6733 vizualizari

 

Am aflat de la Tusi cateva secrete care duc la obtinerea celui mai gustos drob. Sunteti curiosi?
Asadar, ca sa faci cel mai bun drob e musai sa pui leustean in compozitie, iar un alt truc este carnea cruda. Carnea cruda folosita trebuie sa fie proaspata si sa aibe cosnistenta tare, ferma (inima, pipote sau pulpe de pui in cazul in care vreti sa faceti drob de pui).

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata inima vitel (1400 g)
  • 1 bucata rinichi vitel (400 g)
  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde (8 fire)
  • 1/2 plic condiment drob (Fuchs)
  • 6 oua fierte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg faina de grau
  • sare
  • piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob mixt (vita si pui):

1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece.

2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna cu rinichiul si cu putina sare.

3. Separat pune ficateii la fiert in apa cu sare.

4. Dupa ce organele au fiert, scoate-le, clateste-le cu apa rece si lasa-le sa se racoreasca.

5. 1/4 din inima fiarta taie-o in cuburi, iar restul da-o prin masina de tocat (prin ciurul mare), impreuna cu rinichiul, ficateii si bucata de inima cruda.

6. Incinge uleiul, pune ceapa verde taiata marunt si tine-o la foc mic pana cand devine lucioasa.

7. Toaca marunt verdeturile.

8. Pune organele tocate intr-un vas incapator impreuna cu verdeturile tocate, ceapa calita, condimentul pentru drob, ouale crude, faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.

9. Pune 1/2 din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt, pune ouale fierte, apoi restul de compozitie. Netezeste compozitia cu spatele unei linguri si unge-o cu galbenusul amestecat cu lapte.

10. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 min sau pana cand se rumeneste bine. Dupa ce s-a copt lasa drobul la racit apoi il poti portiona.

Pofta Buna!

 

 


TIPS-URI

1

Poti toca totul manual.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob mixt (vita si pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob din carne amestec porc-vita si ficatei de pui