Drob mixt (vita si pui)

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 6611 vizualizari

 

Am aflat de la Tusi cateva secrete care duc la obtinerea celui mai gustos drob. Sunteti curiosi?
Asadar, ca sa faci cel mai bun drob e musai sa pui leustean in compozitie, iar un alt truc este carnea cruda. Carnea cruda folosita trebuie sa fie proaspata si sa aibe cosnistenta tare, ferma (inima, pipote sau pulpe de pui in cazul in care vreti sa faceti drob de pui).

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata inima vitel (1400 g)
  • 1 bucata rinichi vitel (400 g)
  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde (8 fire)
  • 1/2 plic condiment drob (Fuchs)
  • 6 oua fierte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg faina de grau
  • sare
  • piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob mixt (vita si pui):

1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece.

2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna cu rinichiul si cu putina sare.

3. Separat pune ficateii la fiert in apa cu sare.

4. Dupa ce organele au fiert, scoate-le, clateste-le cu apa rece si lasa-le sa se racoreasca.

5. 1/4 din inima fiarta taie-o in cuburi, iar restul da-o prin masina de tocat (prin ciurul mare), impreuna cu rinichiul, ficateii si bucata de inima cruda.

6. Incinge uleiul, pune ceapa verde taiata marunt si tine-o la foc mic pana cand devine lucioasa.

7. Toaca marunt verdeturile.

8. Pune organele tocate intr-un vas incapator impreuna cu verdeturile tocate, ceapa calita, condimentul pentru drob, ouale crude, faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.

9. Pune 1/2 din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt, pune ouale fierte, apoi restul de compozitie. Netezeste compozitia cu spatele unei linguri si unge-o cu galbenusul amestecat cu lapte.

10. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 min sau pana cand se rumeneste bine. Dupa ce s-a copt lasa drobul la racit apoi il poti portiona.

Pofta Buna!

 

 


TIPS-URI

1

Poti toca totul manual.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob mixt (vita si pui)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din ficăței de pui și ciuperci