Drob Pascal

de Ancutsa in Ficat, 17 Apr 2017 | 2625 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa
  • legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru drob:
  • 700 g ficat de porc
  • 1 castron de pilaf
  • cateva frunze de ceapa verde
  • marar si patrunjel
  • 2 oua (crude) pentru a lega compozitia
  • 3 linguri de ulei
  • 30 g unt
  • Condimente:
  • sare si piper
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry
  • un morcov fiert feliat 
  • 100 g cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob Pascal:

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute. 

Intre timp, se fierbe ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit. 

Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul. Se bat bine ouale cu putina sare si piper si se toarna si ele peste compozitie, amestecand bine. 

Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute. Se poate servi cald, dar si rece, dupa cum va place.

 Pofta Buna si Paste Fericit!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Pascal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Drob cu organe de porc si carne tocata