Dulceata de caise

de lilik in Dulceata / Gem, 8 Iul 2011 | 3027 vizualizari

 

este una din preferatele mele....atat de delicata si parfumata...

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg caise coapte si parfumate
  • 750 gr zahar
  • 200 ml apa
  • sucul de la 1/2 de lamaie(1 daca este mica)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii.


Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca.


Dupa 30-40 de minute facem proba cu farfurioara(scoatem putina dulceata pe o farfurioara si daca nu curge atunci cand e rece este gata),daca este gata punem sucul de lamaie si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.


Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacele in jos pana se racesc,dupa care le putem pune in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

horia 1

13.07.2011, 00:00

ce bine arata!!!!!!!!!!!!!!!

lilik 1

25.07.2011, 16:12

Bunica saru'mana pt sfat data viitoare o sa-l urmez cu siguranta

lilik 1

25.07.2011, 16:13

Va multumesc din suflet tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta