Dulceata de caise

de lilik in Dulceata / Gem, 8 Iul 2011 | 4428 vizualizari

 

este una din preferatele mele....atat de delicata si parfumata...

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg caise coapte si parfumate
  • 750 gr zahar
  • 200 ml apa
  • sucul de la 1/2 de lamaie(1 daca este mica)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii.

Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca.

Dupa 30-40 de minute facem proba cu farfurioara(scoatem putina dulceata pe o farfurioara si daca nu curge atunci cand e rece este gata),daca este gata punem sucul de lamaie si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacele in jos pana se racesc,dupa care le putem pune in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

lilik 1

25.07.2011, 16:12

Bunica saru'mana pt sfat data viitoare o sa-l urmez cu siguranta

lilik 1

25.07.2011, 16:13

Va multumesc din suflet tuturor

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:17

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise