Dulceata de caise

de lilik in Dulceata / Gem, 8 Iul 2011 | 2339 vizualizari

 

este una din preferatele mele....atat de delicata si parfumata...

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg caise coapte si parfumate
  • 750 gr zahar
  • 200 ml apa
  • sucul de la 1/2 de lamaie(1 daca este mica)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii.


Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca.


Dupa 30-40 de minute facem proba cu farfurioara(scoatem putina dulceata pe o farfurioara si daca nu curge atunci cand e rece este gata),daca este gata punem sucul de lamaie si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.


Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacele in jos pana se racesc,dupa care le putem pune in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

horia 1

13.07.2011, 00:00

ce bine arata!!!!!!!!!!!!!!!

lilik 1

25.07.2011, 16:12

Bunica saru'mana pt sfat data viitoare o sa-l urmez cu siguranta

lilik 1

25.07.2011, 16:13

Va multumesc din suflet tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri