Dulceata de capsuni

de merisor in Dulceata / Gem, 28 Mai 2014 | 6685 vizualizari

 

De-abia asteptam sa pun multicookerul la treaba sa-mi prepare dulceata favorita.
Credeam ca scap de spuma aia care ma supara la orice dulceata, dar n-a fost chip, tot a trebuit s-o indepartez :)))))
Dar a fost bine, n u am stat prea mult pe langa aparat.

 

INGREDIENTE

  • 2,500 Kg capsuni
  • 1, 250 Kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Curatam capsunile de codite, le spalam bine si le lasam la scurs pana dispare apa de prin ele.


Punem in vasul multicookerului un rand de capsuni, un rand de zahar si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.


Dam vasul la rece pentru cel putin 30 de minute.


Spalam lamaile si radem coaja de la una.


O jumatate de lamaie o taiem in feliute, iar de la cealalta jumatate si de la lamaia intreaga, stoarcem zeama peste capsunile din vas.


Adaugam si coaja rasa, punem vasul in aparat, inchidem capacul si de la butonul MENU setam programul JAM.


Setam timpul de la butonul COOKING TIME, pentru 1 ora si 30 de minute si apasam butonul START.


Dupa 30 de minute, deschidem capacul si inlaturam spuma formata.


Din timp in timp incercam consistenta dulceatei, luand putin sirop in lingura si lasandu-l sa se raceasca, iar daca se ingroasa si nu mai este cursiv, inseamna ca este gata.


Cu 5 minute inainte de expirarea timpului sterilizam borcanele.


Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din el si umplem borcanele cu dulceata fierbinte.


Asezam feliile de lamaie deasupra dulcetei, punem capacele si dam borcanele la cuptorul preincalzit, pentru 5 minute, apoi le lasam in cuptor pana la racirea definitiva.


 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere a dulcetei poate varia in functie de cat de mult sirop rezulta de la capsuni. Daca se formeaza prea mult sirop, ar fi indicat ca acesta sa fie strecurat si fiert inainte de adaugarea capsunilor pentru aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Bya Ralu 1

27.05.2015, 11:45

super!la favo

Lau 1

27.05.2015, 20:09

delicioasa

poa 1

28.05.2015, 07:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni