Dulceata de capsuni

de laura_n in Dulceata / Gem, 19 Iun 2014 | 2734 vizualizari

 

Sigur, toata lumea face dulceata. Si exista multe retete, din fiecare cred ca mai aflam sau mai invatam ceva!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni coapte
  • 1 kg zahar brut
  • 3 felii lamaie
  • 1 pastaie vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece. 

Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o pastaie de vanilie si o punem peste capsuni. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, timp in care siropul format scade. Adaugam restul de zahar, cateva felii de lamaie si lasam sa fiarba in continuare inca vreo jumatate de ora. 

Eu nu spumez niciodata dulceata.

Inchidem focul si lasam cratita pe ochi sa se raceasca un pic numai.

Pregatim 8 borcanele curate, sterilizate. Turnam dulceata, asezam capacele si le infiletam. Acoperim cu hartii sa protejeze capacele de praf, le etichetam si le depozitam in loc racoros si intunecat. 

 

TIPS-URI

1

alegeti capsuni din cele mici, coapte, sunt mai migaloase, dar mai parfumate.

2

eu prefer dulceata mai acrisoara, pentru mine este perfect de dulce.

3

eu am folosit capsuni de gradina, nestropite.

4

eu am folosit borcane de aprox. 400 gr

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsuni-0
Dulceata de capsuni-1
Dulceata de capsuni-2
Dulceata de capsuni-3

COMENTARII (24)

mamaieelena

mamaieelena 1

19.06.2014, 23:53

lucy2002

lucy2002 1

22.06.2014, 12:29

Foarte buna mai ales iarna

cristeena20

cristeena20 1

22.06.2014, 19:38

O dulceata deosebita de buna..am pus-o la favorite pentru cand ma hotarasc sa pun.Bravo!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!