Dulceata de capsuni cu pastai de vanilie (fara conservant)

de Brindusa in Dulceata / Gem, 9 Iun 2013 | 1224 vizualizari

 

Repede, faceti dulceata asta, ca se termina capsunile!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni spalate si curatate
  • 2,5 kg zahar tos
  • 1 lamaie, zeama
  • o pastaie de vanile
  • o cratita incapatoare, curata si cu fundul gros
  • rabdare :)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni cu pastai de vanilie (fara conservant):

In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni.


Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de pastaie.


Pune cratita pe foc mediu si lasa pana cand dulceata incepe sa fiarba usor. Adauga zeama de lamaie si amesteca putin cu lingura curata. Lasa sa fiarba 30 de minute. Scoate spuma cu o spumiera curata si uscata.


Dupa jumatate de ora, micsoreaza flacara cat poti de mult si lasa la fiert inca o ora. Daca flacara ti se pare prea mare, pune o tabla sub cratita. Nu amesteca prea mult in timpul fierberii, ca sa nu zdrobesti fructele.


Ca sa vezi daca dulceata e legata, pune-o pe o farfuriuta si lasa la racit bine. Cu cat siropul e legat mai bine, cu atat dulceata se pastreaza mai bine.


Cand e gata, acopera cratita cu un prosop de bucatarie umed (stors bine) si lasa dulceata la racit. Pune dulceata in borcane curate si uscate bine. Inchide etans cu capace curate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni cu pastai de vanilie (fara conservant)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

10.06.2013, 18:07

Brindusa 1

11.06.2013, 19:22

scumpe, dar la iarna e bun un borcanel

multumesc, dragilor

RuxyRux 1

11.06.2013, 19:26

O minunatie! Imi place mult! Si eu pun vanilie la toate gemurile si dulceturile...ies mult mai parfumate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni