Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)

de Brindusa in Dulceata / Gem, 9 Iun 2013 | 2401 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Repede, faceti dulceata asta, ca se termina capsunile!

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg capsuni spalate si curatate
  • 2,5 kg zahar tos
  • 1 lamaie, zeama
  • o pastaie de vanile
  • o cratita incapatoare, curata si cu fundul gros
  • rabdare :)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant):

Dulceata de capsuni reteta


In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni.


Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de pastaie.


Pune cratita pe foc mediu si lasa pana cand dulceata incepe sa fiarba usor. Adauga zeama de lamaie si amesteca putin cu lingura curata. Lasa sa fiarba 30 de minute. Scoate spuma cu o spumiera curata si uscata.


Dupa jumatate de ora, micsoreaza flacara cat poti de mult si lasa la fiert inca o ora. Daca flacara ti se pare prea mare, pune o tabla sub cratita. Nu amesteca prea mult in timpul fierberii, ca sa nu zdrobesti fructele.


Ca sa vezi daca dulceata e legata, pune-o pe o farfuriuta si lasa la racit bine. Cu cat siropul e legat mai bine, cu atat dulceata se pastreaza mai bine.


Cand e gata, acopera cratita cu un prosop de bucatarie umed (stors bine) si lasa dulceata la racit. Pune dulceata in borcane curate si uscate bine. Inchide etans cu capace curate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

10.06.2013, 18:07

Brindusa 1

11.06.2013, 19:22

scumpe, dar la iarna e bun un borcanel

multumesc, dragilor

RuxyRux 1

11.06.2013, 19:26

O minunatie! Imi place mult! Si eu pun vanilie la toate gemurile si dulceturile...ies mult mai parfumate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta