Dulceata de catina

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 14227 vizualizari

 

Dupa ce am facut siropul de catina, mi-au mai ramas ceva fructe pe care am vrut sa le transform in dulceata. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic clar...doar informatia ca se poate face si dulceata si gem din catina dar ...nimeni nu a si incercat, sau cel putin eu inca nu am gasit persoana respectiva ! Asa ca am decis sa fac dulceata de catina cu gel fix. M-am gandit ca se face repede si nu o supun prea mult tratamentului termic. Daca cineva stie ca se face altfel... astept sa-mi comunice .... ca sa stiu si eu daca am facut bine sau nu! Oricum, dulceata a iesit foarte buna astfel pregatita si cred ca am sa mai fac si alta data! ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani fructe de catina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet  cu gelfix clasic
  • 50 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert.


Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba din nou se mai lasa 5 minute si se opreste focul.


Se pune fierbinte in borcanele spalate , sterilizate si uscate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Julie 1

09.08.2010, 08:30

Multumesc ,Bunica! Ce norocoasa e Teo!

jolygina 1

19.08.2010, 13:52

la favorite cu ea trebuie sa o incerc si eu

RuxyRux 1

29.05.2011, 00:09

Oooo ce minunatie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de cirese galbene