Dulceata de cirese

de Criss in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 4991 vizualizari

 

Clatitele cu dulceata sunt printre favoritele noastre si cel putin o data pe saptamana obisnuiesc sa fac acest desert simplu dar cred, pe placul tuturor. De aceea in fiecare an obisnuiesc sa fac si dulceata din fructele de sezon. Am facut deja capsuni si acum a venit randul cireselor. Urmeaza visinele, caisele, piersicile. :)
Si pentru ca e vara si foarte cald si nu e o placere sa te coci in bucatarie, am preferat varianta rapida pentru dulceata de cirese,cu gelfix.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1
  • 7 borcane sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Cum prepar eu dulceata de cirese:


Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot zaharul. Din momentul in care incep sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se indeparteaza spuma formata. Se pune dulceata de cirese in borcane sterilizate, se inchid borcanele cu dulceata de cirese si se rastoarna 5 minute pe capac.


Am avut si ajutor. Alex mi-a scris si lipit etichetele . :)

 

TIPS-URI

1

daca ciresele sunt foarte dulci puteti adauga in dulceata de cirese si felii de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

02.07.2011, 17:09

MaryaAndrea 1

07.06.2017, 22:25

dulceata cu gelfix trebuie dustulita??

Criss 1

11.06.2017, 15:19

Nu trebuie. Gel fix este un foarte bun conservant.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare