Dulceata de cirese

de Criss in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 9727 vizualizari

 

Clatitele cu dulceata sunt printre favoritele noastre si cel putin o data pe saptamana obisnuiesc sa fac acest desert simplu dar cred, pe placul tuturor. De aceea in fiecare an obisnuiesc sa fac si dulceata din fructele de sezon. Am facut deja capsuni si acum a venit randul cireselor. Urmeaza visinele, caisele, piersicile. :)
Si pentru ca e vara si foarte cald si nu e o placere sa te coci in bucatarie, am preferat varianta rapida pentru dulceata de cirese,cu gelfix.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1
  • 7 borcane sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Cum prepar eu dulceata de cirese:

Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot zaharul. Din momentul in care incep sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se indeparteaza spuma formata. Se pune dulceata de cirese  in borcane sterilizate, se inchid borcanele cu dulceata de cirese si se rastoarna 5 minute pe capac. 

Am avut si ajutor. Alex mi-a scris si lipit etichetele . :)

TIPS-URI

1

daca ciresele sunt foarte dulci puteti adauga in dulceata de cirese si felii de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

02.07.2011, 17:09

MaryaAndrea 1

07.06.2017, 22:25

dulceata cu gelfix trebuie dustulita??

Criss 1

11.06.2017, 15:19

Nu trebuie. Gel fix este un foarte bun conservant.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese in sirop de zahar