Dulceata de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 22 Aug 2021 | 2291 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 180 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 frunze de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop.

Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3 clocote.

Acoperim cu un prosop umezit si stors bine, lasam pana a 1 zi.

A 2 zi inlaturam menta si punem sa fiarba din nou cca. 30 min  la foc mic.

Facem proba cu farfuria rece, daca picatura isi pastreazza forma si nu se imprastie cand rotim farfuria inseamna ca este gata.

Punem dulceata in borcane sterilizate si le intoarcem cu capacul in jos.

Acoperim cu un prosop si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri