Dulceata de nectarine si cirese

de Oana in Dulceata / Gem, 20 Iul 2015 | 672 vizualizari

 

O dulceata aromata, perfecta cu unt si paine proaspata :)
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • nectarine taiate cuburi- 1 kg
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar- 400 g
    • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nectarine si cirese:

  • Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii

    Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare

    Adaugati zaharul si zeama de lamaie

  • Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic

  • Indepartati spuma lasata pe parcursul fierberii si amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca

  • Cand incepe sa se ingroase, verificati pe o farfurie consistenta dorita

  • Puneti gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate (au iesit trei borcanele de 300 g)

  • Pptional, puteti pune borcanele cu gem in cuptorul incins, pentru 10-15 minute, la foc mic, apoi opriti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nectarine si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de nectarine si cirese-0
Dulceata de nectarine si cirese-1
Dulceata de nectarine si cirese-2

COMENTARII (17)

dantes

dantes 1

21.07.2015, 07:35

Super!

mirela0911

mirela0911 1

22.07.2015, 14:52

Ce combinatie faina si ce culoare are!

ancutsa

ancutsa 1

06.07.2016, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!