Dulceata de nectarine si cirese

de Oana in Dulceata / Gem, 20 Iul 2015 | 4136 vizualizari

 

O dulceata aromata, perfecta cu unt si paine proaspata :)

 

INGREDIENTE

    • nectarine taiate cuburi- 1 kg
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar- 400 g
    • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nectarine si cirese:

  • Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii

    Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare

    Adaugati zaharul si zeama de lamaie

  • Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic

  • Indepartati spuma lasata pe parcursul fierberii si amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca

  • Cand incepe sa se ingroase, verificati pe o farfurie consistenta dorita

  • Puneti gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate (au iesit trei borcanele de 300 g)

  • Pptional, puteti pune borcanele cu gem in cuptorul incins, pentru 10-15 minute, la foc mic, apoi opriti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nectarine si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oanapl 1

04.06.2019, 13:05

Waw! Ce bine arata!Imi ploua in gura.

CretuValentina 1

04.06.2019, 19:15

ce bine arata!

Panacris 1

06.07.2022, 18:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi