Dulceata de pepene rosu

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 27 Aug 2015 | 5984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pepene rosu
  • 1 kg zahar
  • o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Curatam pepenele de coaja verde si il feliem.

Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru.

Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute.

Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul.

Le pastram la rece pana a doua zi.

Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita.

Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ.

Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele.

Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene.

2

Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2015, 23:31

In poze este doar miezul Vladimir, da. Se foloseste, asa cum am spus, parte din coaja si parte din miez Eu am ales mai mult miezul

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2015, 23:33

Va multumesc

Valclaudia 1

29.08.2015, 20:47

vai, cat de bine arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coji de pepene rosu