Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 16 Iul 2020 | 594 vizualizari

 

Anul acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o special pentru acest tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară.

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 600 g piersici (fără pielițe și sâmburi),
  • 250 g zahăr tos,
  • 2 linguri zahăr brun Demerara,
  • 4 linguri whisky,
  • Un vârf de linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 100 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal:


Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe.


Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele sucul și să se îmbine toate aromele.


Se pun la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă, amestecând des și îndepărtând spuma formată.


Când dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă, ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în borcan.


Fiind în cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a început să fiarbă).



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-piersici-cu-vanilie-whisky.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

25.07.2020, 20:22

Ce combinatie!

Ancutsa 1

26.07.2020, 10:12

Mirela

Vio56vio 1

28.08.2020, 14:02

Acest site care te plateste sa rezolvi chestionare online care valoreaza intre
0,10€- 2,50€ iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/2QqzznY

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

pe 27.09 la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui