Dulceata de prune

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2016 | 5851 vizualizari

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:09

Eu stiam ca pentru dulceata prunele s etin in apa de var, ca sa ramana intregi, astfel arata ca un gem...eu asa stiu....

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:13

Adica cu tot cu samburi si eventual cu viermisori? N-am mancat niciodata cu prunele intregi, iar cu apa asta de var nu stiu care e faza, cum se face sau cum se foloseste...stiu ca si la dulceata de nuci se mai foloseste.

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:15

Cureti de coaja, scoti samburele si apoi se tin in apa de var cateva ore, apoi se fierb in sirop...eu asa stiu dulceata de prune...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:15

Nu stiu ce sa zic, stiu ca se zice ca la dulceata trebuie sa fie fructele intregi, dar n-ai cum sa le lasi intregi la toate, mai ales ca unele se fac praf dupa ce le fierbi, iar la fructe gen gutuie, para, pepene, portocala chiar nu-mi inchipui cum ai putea sa le lasi intregi.

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:16

Apa de var , se stinge varul cu apa se lasa sa se limpezeasca si in apa aia care se tin prunele...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:16

Pai si cum le cureti tu de coaja pt ca eu abia le-am curatat asa oparite...

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:21

Le cureti cu un cutit foarte ascutit , tai cat mai subtire coaja, e mai migalosa treaba, dar rezultatul final e foarte bun.Iar in locul samburelui poti sa pui miez de nuca din asta crud....asa facea bunica mea, mie mi-a fost lene sa fac....

simona72 1

09.09.2016, 17:54

Bravo bravo!! Nu stiu cum sta treaba cu pielita sau cu apa de var...eu stiu ca este grozava dulceata de prune si-mi place cu putina scortisoara Oricum, Leoaica este mare specialista...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 18:21

Da, pare migaloasa treaba Cleme. Era vorba sa o fac si eu cu nuci asa cum spui tu pt ca asa ma invatase Merisor, dar n-am avut nuci. Oricum, eu zic ca tot dulceata e... am lasat fructele ba intregi, ba jumatati, ba praf...fiecare cum s-a desfacut...probabil ca sunt mai multe feluri de dulceata...ba cu nuci, ba fara...eu zic ca nu e reteta batuta-n cuie...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 18:21

Mulțumesc, Simo!

Merisor 1

09.09.2016, 19:02

Arata bine si cred ca e tare buna!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 19:08

Mulțumesc, Merisor!

Bya Ralu 1

09.09.2016, 19:36

buna

Ina 1

09.09.2016, 19:40

Cred ca maine am sa fac si eu, ca inca am prune in pomi...

Ina 1

09.09.2016, 19:44

Apa de var ajuta si sa nu se storceasca fructele la fiert. Se foloseste si la piersici, din cate stiu...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 20:34

Multumesc, Bya!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 20:35

Multumesc, Ina, pt info, dar nu stiu sigur daca as manca asa ceva

Rocsi 1

09.09.2016, 21:21

Este foarte buna dulceata de prune. Mie una imi place si o folosesc des si in deserturi!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 21:26

Multumesc, Rocsi!

Rahela Velicu 1

09.09.2016, 22:45

MotanLaOale 1

09.09.2016, 23:15

mirela0911 1

10.09.2016, 10:38

Foarte buna!

CameliaR 1

10.09.2016, 10:41

Yamyyy, ce dulceata faina!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:04

O minunatie!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune