Dulceata de rosii galbene

de alinutzika in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 4677 vizualizari

 

De mult timp m-am tot gandit sa incerc reteta aceasta...dar ma cam indoiam de rezultat.
Ei bine, pt ca anul acesta in gradina am avut si 2 fire cu rosii galbene, care au rodit bine, am zis sa incerc.
Va prezint una dintre cele mai gustoase dulceturi. Seamana foarte bine cu cea de caise, dar parca e mai fina si mai aromata.
Cand o sa mai zaresc rosii de genul asta....direct dulceata le fac!
Delicioasa! Aromata! .......Irezistibila!...:)))))) si cu o culoare galben-aprins....de-ti ia ochii...:)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii galbene
  • 1 kg zahar
  • gelfix
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rosii galbene:

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar.


Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si se pune in borcane. Borcanele se intorc cu capacul in jos pt 5-10 minute, apoi se baga in camara.


La iarna (daca apuca iarna), veti savura o dulceata rafinata, foarte foarte buna, iar daca nu o sa spuneti ce e in borcan, pariez ca nimeni nu o sa-si dea seama!


Eu am incercat dulceata pe mama mea. Stiti ce a zis?


- Mmmmm...ce buna e! De caise, asa-i?...:))))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Silvioara 1

01.09.2011, 11:04

Bravo
Si eu am la tara rosii galbene si ma bate gandul sa incerc reteta ca arata tare bine...

DIANA B 1

01.09.2011, 14:47

Bineeeeeeeeeeee , m-ai convins , dulcetica mica ... sper sa nu te superi , eu tot ce zic , zic din

adry88 1

02.09.2011, 15:50

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de patlagele verzi