Dulceata de visine

de LUK in Dulceata / Gem, 24 Iun 2012 | 2409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5kg visine(cantitatea de visine fara samburi)
  • 2.5 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider).


Urmatoarea zi se pune oala cu visine si zahar la fiert de preferat pe o plita (asa sunteti siguri ca nu se va arde) la inceput puteti da focul mare pana incepe sa fiarba apoi fierbeti la foc mic amestecand la inceput,pana incepe sa se lege.Eu am fiert o intr o oala groasa,pe plita deci n a fost nevoie sa mestec mereu in ea.Adaugati acum si sucul de lamaie.


La un moment dat in timpul fierberii va iesi o spuma roz pe care,la carte spune ca trebuie sa o indepartati.Eu nu am facut asa fiindca oala in care am fiert dulceata a fost cam mica si riscam sa dau si visinele afara.Am luat o doar din unele locuri mai accesibile;)..asa..am fiert 1 ora apoi am oprit focul pentru ca a trebuit sa plec de acasa..am continuat urmatoarea zi si am mai fiert o inca 2 ore...acuma,tot la carte zice ca dulceata e gata daca atunci cand picuri pe o farfurie stropii iar acestia sunt "inchegati'..eu am pus putina zeama si am pus o in frigider sa vad cum se comporta,era mai lichida decat mierea si am zis ca e ok..noua ne plac dulceturile mai lichide nu consistente ca gemul.Oricum pe masura ce sta depozitata ea se mai intareste.


Fierbinte am pus o in borcane.Aici am vazut si eu pe la fete ca e bine sa pui lama unui cutit sub borcan ca sa nu crape.Asa am facut.N a crapat.Am umplut borcanele,le am sprijinit pe capac,le am invelit cu un prosop si le am lasat la racit la temperatura camerei pana urmatoarea zi cand le am depozitat in pivnita..la soacra mea:).


A iesit foarte buna,putin cam dulce deci cred ca mergea si mai putin zahar(daca aveti visine dulci puteti pune doar 2 kg zahar).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

25.06.2012, 14:01

parfumata

LUK 1

25.06.2012, 14:09

multumesc

elucubratiiculinare 1

25.06.2012, 16:13

buna rau, si eu am facut anul acesta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine