Dulceata de zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 19 Iul 2015 | 6316 vizualizari

 

Cand eram copil imi doream foarte mult sa am zmeura in gradina, asa ca bunica a luat 3 butasi de la o vecina, insa la vremea aceea nu erau destui pentru ca faceau doar cateva fructe. Acum, dupa 10-15 ani, pot sa zic in sfarsit ca am zmeura pentru ca s-a extins destul. Si e o mare placere sa ma duc si sa mananc zmeura direct de pe crengute.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg zmeura;
  • 1 kg zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei.

Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu zaharul si se fierb pana cand se leaga. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, dar incet pentru a nu se sfarama fructele prea tare.

Se pune dulceata fierbinte in borcane. Acestea se capacesc bine, apoi se baga la cuptor pentru 40-50 de minute intr-o tava cu apa fierbinte. Dupa aceea, se stinge cuptorul, iar borcanele se lasa sa se raceasca acolo pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise