Dulceata de zmeura cu chilli

de adnia in Dulceata / Gem, 23 Ian 2013 | 1161 vizualizari

 

Vai, ce-am uitat de dulceata aceasta...pretioasele mele borcanele parfumate si dulci-condimentate, dar voi ma iertati, nu-i asa?
Pe vremea cand culegeam din padure aceste minunatii, mai rasfoiam si revistele cu retete...asa am dat de o reteta de dulceata de capsuni cu chilli si m-am gandit:"Oare cum o fi dulceata asta? Combinatia e cam ciudata". Dar apoi, tot eu m-am gandit ca daca ciocolata cu chilli este o delicatesa, de ce n-ar fi si dulceata...insa capsunile se terminasera, si, ce-i drept, au fost si destul de scumpe anul acesta, zic eu....Ce sa fac? Ce sa fac? Gandul meu ramasese tot la dulceata cu chilii.Dintr-o data, mi-a venit o idee: ce-ar fi sa inlocuiesc capsunile cu zmeura, ca de-astea am! Zis si facut! Rezultatul? O dulceata minunata, parca mai parfumata si mai gustoasa, datorita prafului de chili din compozitie...dupa cum ma asteptam, iuteala e foarte placuta si intareste savoarea naturala a fructelor. Ma felicit ca am incercat asa ceva si de acum voi face ori de cate ori voi avea ocazia!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. zmeura
  • 1 kg. zahar (proportia este de 1-1)
  • zeama de lamaie (dupa gust;eu pun cca 2-3 lamai/kg de zmeura)
  • 1 lingurita chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura cu chilli:

 

Se amesteca zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute, se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la inghetata...o bunatate) si se curata aderentele de zahar de pe marginea cratitei cu o pensula de silicon muiata in apa rece (ca sa nu se schimbe culoarea dulcetei). Se fierbe pana ajunge la consistenta dorita (se ia din cand in cand cate-o lingurita de dulceata si se da la race...daca s-a intarit, atunci dulceata e gata). La sfarsit se adauga chilli si se amesteca bine. Se toarna fierbinte in borcane curate si uscate, se pune capacul si se intorc cu fundul in sus, sa se videze.

Enjoy!

 

TIPS-URI

1

daca va incomodeaza samburii, dulceata se poate strecura, ramanand astfel un jeleu minunat

2

daca va doriti ca dulceata sa nu fie atat de legata, o puteti lasa mai putin la foc

COMENTARII (16)

adry88

adry88 1

24.01.2013, 09:26

interesant

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

24.01.2013, 10:29

buuun

adnia

adnia 1

24.01.2013, 11:39

cu drag! punandu-i chilli, am descoperit ca asa folosesc o cantitate mult mai mica de dulceata in retete, deoarece este extrem de concentrata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!