Dulceață din flori de salcâm

de Panacris in Dulceata / Gem, 12 Mai 2013 | 9368 vizualizari

 

Are o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm.

 

INGREDIENTE

  • flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
  • apă rece cca. 3000 ml,
  • zahăr tos 1000 g,
  • lămâie 2 bucăți,
  • 2 pliculețe de sare de lămâie,
  • zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie,
  • scorțișoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață din flori de salcâm:

Zahărul, apa, zeama de lămâie și sarea de lămîie se pun la fiert, intr-un vas încăpător. După ce au fiert  cca, 1 oră,  se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii. Se lasă cca. 1 oră la fiert, la foc mic, apoi se stinge focul  și se alasă până a doua zi acoperit. A doua zi se dă din nou la fiert, cca. 30 de minute până se încheagă ca și gelatina. Se adaugă după gustul fiecăruia scorțișoară, se pune în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

15.05.2013, 20:51

deci.... am cules flori de salcam! Maine ma pun pe treaba!

Ina 1

26.05.2015, 20:25

miki_a 1

26.05.2015, 22:01

Foarte buna! Ai incercat-o fara sare de lamaie sau e musai de pus? Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta