Dulceață din flori de salcâm

de Panacris in Dulceata / Gem, 12 Mai 2013 | 11770 vizualizari

 

Are o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm.

 

INGREDIENTE

  • flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
  • apă rece cca. 3000 ml,
  • zahăr tos 1000 g,
  • lămâie 2 bucăți,
  • 2 pliculețe de sare de lămâie,
  • zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie,
  • scorțișoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață din flori de salcâm:

Zahărul, apa, zeama de lămâie și sarea de lămîie se pun la fiert, intr-un vas încăpător. După ce au fiert  cca, 1 oră,  se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii. Se lasă cca. 1 oră la fiert, la foc mic, apoi se stinge focul  și se alasă până a doua zi acoperit. A doua zi se dă din nou la fiert, cca. 30 de minute până se încheagă ca și gelatina. Se adaugă după gustul fiecăruia scorțișoară, se pune în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

15.05.2013, 20:51

deci.... am cules flori de salcam! Maine ma pun pe treaba!

Ina 1

26.05.2015, 20:25

miki_a 1

26.05.2015, 22:01

Foarte buna! Ai incercat-o fara sare de lamaie sau e musai de pus? Multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici