Dulceata din flori de salcam

de Ina in Dulceata / Gem, 26 Mai 2015 | 1413 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac, dar sigur nu va fi si ultima data.
Daca aveti salcam in apropiere este pacat sa nu incercati aceasta dulceata. Este fina, cu o aroma deosebita .
Sursa : retetele Liei si ale Violetei Postolache, carora le multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • 600 g flori de salcam
  • 1,2 l apa
  • 1 kg zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • o lingurita pudra de vanilie
  • 2 lingurite cu sare de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine si le spalam bine in multa apa rece.


Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma) adaugam florile de salcam, coaja si zeama de lamaie, apoi pudra de vanilie. Amestecam bine si adaugam sarea de lamaie. (Eu am adaugat 2 lingurite, intrucat imi place dulceata usor acrisoara , mi se pare ca astfel se simte mai bine si aroma salcamului).


Lasam sa fiarba pana capata consistenta mierii de albine (sa nu se dizove picaturile in apa )


Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si uscate la microunde, capsam si intoarcem borcanele cu capacul in jos, lasandu-le asa pana ce dulceata se raceste (eu le-am lasat pana a doua zi). Nu este nevoie sa mai sterilizam, dulceata se va pastra astfel cativa ani, la loc racoros.

 

TIPS-URI

1

Nu va temeti daca veti avea prea mult sirop cand adaugati florile de salcam. La fierbere siropul mai scade, iar prin racire vor absoarbe si florile destul de mult sirop, astfel incat consistenta va fi perfecta .

2

Daca veti face sirop mai putin, dulceata va fi prea ... uscata.

3

Din cantitatile date mi-au iesit 5 borcanele de 340 g ( din acelea in care se gasesc ciuperci conservate )

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

27.05.2015, 11:51

Si eu vreau sa fac odata dulceata asta.. dar mereu sunt in contratimp cu salcamul )

Ina 1

27.05.2015, 17:51

Era cat pe ce sa ratez si eu salcamul, Simona!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:56

si eu vreau sa vad cum e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui