Dulceata din flori de salcam roz

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 11 Iul 2016 | 754 vizualizari

 

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. 

 

INGREDIENTE

  • aprox 600 g flori de salcam roz;
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam roz:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.


A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand.


Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.



Dulceata obtinuta: 3 borcane



Pofta Buna!




Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

 

TIPS-URI

1

Eu am triat florile atat cat am putut, insa e bine sa indepartati coditele si acele cotoare, de preferat ar fi sa desprindeti petalele ca sa nu fie tari. Daca nu sunteti obisnuiti cu gustul, pregatiti o cantitate mai mica la inceput. Puteti folosi aceasta dulceata ca aroma la prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

12.07.2016, 08:08

Cred ca e minunata!

AndrutzaP 1

12.07.2016, 09:18

RuxyRux 1

18.07.2016, 18:26

O, ce dulceata incantatoare! Neaparat trebuie gustata! Adorabil parfum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale