Dulceata din flori de salcam roz

de ancutsa in Dulceata / Gem, 11 Iul 2016 | 451 vizualizari

 

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. 

 

INGREDIENTE

  • aprox 600 g flori de salcam roz;
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam roz:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.


A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand.


Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.



Dulceata obtinuta: 3 borcane



Pofta Buna!




Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

 

TIPS-URI

1

Eu am triat florile atat cat am putut, insa e bine sa indepartati coditele si acele cotoare, de preferat ar fi sa desprindeti petalele ca sa nu fie tari. Daca nu sunteti obisnuiti cu gustul, pregatiti o cantitate mai mica la inceput. Puteti folosi aceasta dulceata ca aroma la prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

miki_a 1

12.07.2016, 08:08

Cred ca e minunata!

AndrutzaP 1

12.07.2016, 09:18

RuxyRux 1

18.07.2016, 18:26

O, ce dulceata incantatoare! Neaparat trebuie gustata! Adorabil parfum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici