Dulceata ecologica de caise

de Bunica in Dulceata / Gem, 29 Iun 2009 | 7295 vizualizari

 

V-am spus ca bunicesc doi nepoti frumosi si le prepar tot ce se poate in casa. Este o dulceata foarte buna, dar care nu se face usor. Oricum, merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 40 caise mari sau 60 caise mici
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 4 litri apa
  • 2 linguri de var praf (praf de var - se gaseste la materiale de constructie!)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de caise:

Puneti apa intr-un vas in care dizolvati doua linguri de praf de var. Curatati caisele de coaja si puneti-le in acest vas pentru a se intari, lesandu-le aici circa o ora.

Se scot din apa de var, se spala si le se scot samburii cu ajutorul unui bat de la frigarui (sau capatul unei andrele - nu virful). Simburii se sparg, iar miezul se opareste pentru a fi decojit mai usor, apoi se introduc in caise.

Cit caisele stau in apa de var, se prepara siropul dintr-un kilogram de zahar si 0,7 litri apa (se pun la fiert impreuna). Siropul e gata cind formeaza "bobita" (vezi foto - nu mai este lichid).

Se adauga caisele in sirop, moment in care siropul va deveni mai apos. Se fierbe la foc iute cam 45 de minute, apoi se pune zeama de lamiie si se opreste focul. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se mai fierbe o data pentru ca la racire siropul devine mai putin inchegat.

TIPS. Nu se amesteca dulceata de caise cu lingura, ci se invirte cratita intr-o parte si alta.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata ecologica de caise-0
Dulceata ecologica de caise-1
Dulceata ecologica de caise-2
Dulceata ecologica de caise-3
Dulceata ecologica de caise-4

COMENTARII (11)

Michaela_mami

Michaela_mami 1

30.06.2013, 09:47

dar de ce trebuiesc tinute caisele in apa de var???

Bunica

Bunica 1

30.06.2013, 10:31

Caisele se tin in apa de var pentru a se intari,astfel ramanand intregi la fiert

Bunica

Bunica 1

30.06.2013, 10:32

Bya doar din 2 kg. zahar)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!