Dulceata ecologica de caise

de Bunica in Dulceata / Gem, 29 Iun 2009 | 11818 vizualizari

 

V-am spus ca bunicesc doi nepoti frumosi si le prepar tot ce se poate in casa. Este o dulceata foarte buna, dar care nu se face usor. Oricum, merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 40 caise mari sau 60 caise mici
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 4 litri apa
  • 2 linguri de var praf (praf de var - se gaseste la materiale de constructie!)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de caise:

Puneti apa intr-un vas in care dizolvati doua linguri de praf de var. Curatati caisele de coaja si puneti-le in acest vas pentru a se intari, lesandu-le aici circa o ora.

Se scot din apa de var, se spala si le se scot samburii cu ajutorul unui bat de la frigarui (sau capatul unei andrele - nu virful). Simburii se sparg, iar miezul se opareste pentru a fi decojit mai usor, apoi se introduc in caise.

Cit caisele stau in apa de var, se prepara siropul dintr-un kilogram de zahar si 0,7 litri apa (se pun la fiert impreuna). Siropul e gata cind formeaza "bobita" (vezi foto - nu mai este lichid).

Se adauga caisele in sirop, moment in care siropul va deveni mai apos. Se fierbe la foc iute cam 45 de minute, apoi se pune zeama de lamiie si se opreste focul. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se mai fierbe o data pentru ca la racire siropul devine mai putin inchegat.

TIPS. Nu se amesteca dulceata de caise cu lingura, ci se invirte cratita intr-o parte si alta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bunica 1

30.06.2013, 10:32

Bya doar din 2 kg. zahar)

anca_rm 1

19.07.2017, 16:13

ce reteta faina de dulceata de caise , imi place

miki_a 1

20.07.2017, 13:18

Waw! De apreciat, e perfectă....dar vorba ta, Buni, pentru cine are timp și răbdare....(din păcate, stau prost la amândouă capitole)!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nectarine