Evantai de vinete ( à la Horia V.)

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2011 | 12872 vizualizari

 

Dragilor declar solemn, cu mana pe inima: I'm Happy! My dear husband, my beloved husband sau cum ar zice cineva cunoscut noua " splendoarea vietii mele " :)), mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas :)) Dar sa revenim... R. mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta....hmmm...inca nu va dezvalui care e...revenim cu amanunte, dupa...era sa zic publicitate, dar nu!, nu!...toate la momentul respectiv. Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese...intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow"...si pentru ca tot e Provocarea din septembrie, iar Betty sper ca ma primeste si pe mine, altfel ....vin singura! :)), am ales spre facere un minunat Evantai de vinete.

 

INGREDIENTE

  • Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)
  • 2 vinete spalate
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 2 rosii 
  • 100 gr costita
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare 
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete ( à la Horia V.):

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din loc in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

O minunatie de arome, culori si mai ales...o savoare deosebita. Va jur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete ( à la Horia V.)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

03.09.2011, 21:15

Un deliciu
Cine "carcoteste" impotriva albinutei noastre??????

alice_ciobanu 1

03.09.2011, 22:33

multumesc fetelor.
sigur voi folosi cartile cu mare eficienta, ca sa zic asa

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:50

mai albinuto chiar au iesit bestial asa ca sa te citez pe tine frumos si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute si cascaval afumat