Extract de menta

de Ina in Bauturi, 13 Ian 2014 | 4755 vizualizari

 

Intrucat ador aroma de menta, dar in magazine nu prea gasesc esenta de menta , vara trecuta m-am gandit sa-mi preparat singura extractul. Si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 275 ml alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • recipient de sticla, cu capac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Extract de menta:

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un recipient de sticla si daugam alcoolul, apasand cu o lingura pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Inchidem sticluta și o lasam la soare cca. 2 săptămâni, timp in care alcoolul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.


Strecuram extractul si-l vom pastra in sticluta inchisa ermetic.


Il putem folosi pentru aromatizarea deserturilor sau a bauturilor ( cateva picaturi in tuica fiarta, fac minuni :X :)) )


 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o sticluta de 250 ml. ( cca 25 ml se pierd prin absorbtia in frunze )

Daca ti-a placut reteta noastra "Extract de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

adnia 1

13.01.2014, 22:00

si eu am facut...dar tot mi se pare cam slabut! prefer uleiul volatil de menta pt. aromatizare, mai ales vara

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

woow!

babi5 1

14.01.2014, 08:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
SANGRIA