Extract de menta

de Ina in Bauturi, 13 Ian 2014 | 5829 vizualizari

 

Intrucat ador aroma de menta, dar in magazine nu prea gasesc esenta de menta , vara trecuta m-am gandit sa-mi preparat singura extractul. Si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 275 ml alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • recipient de sticla, cu capac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Extract de menta:

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un recipient de sticla si daugam alcoolul, apasand cu o lingura pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Inchidem sticluta și o lasam la soare cca. 2 săptămâni, timp in care alcoolul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.


Strecuram extractul si-l vom pastra in sticluta inchisa ermetic.


Il putem folosi pentru aromatizarea deserturilor sau a bauturilor ( cateva picaturi in tuica fiarta, fac minuni :X :)) )


 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o sticluta de 250 ml. ( cca 25 ml se pierd prin absorbtia in frunze )

Daca ti-a placut reteta noastra "Extract de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adnia 1

13.01.2014, 22:00

si eu am facut...dar tot mi se pare cam slabut! prefer uleiul volatil de menta pt. aromatizare, mai ales vara

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

woow!

babi5 1

14.01.2014, 08:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Limonada cu menta