Fasole batuta cu carnati si varza murata

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2015 | 6000 vizualizari

 

Un preparat clasic al bucatariei romanesti !

 

INGREDIENTE

  • 500 g de fasole
  • 2 ceape mari
  • 1 pereche de carnati de casa
  • 1 ramura de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lg boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu carnati si varza murata:

Se lasa fasolea in apa rece peste noapte. Se fierbe fasolea in apa rece, adaugand o ceapa, o ramura de cimbru, o foaie de dafin si piper. Cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa. Cand schimbam apa, punem inca o lingurita de sare si asteptam pana da in clocot apoi punem iar fasolea la fiert. Dupa ce bobul e aproape gata fiert saram dupa gust.

Fasolea fiarta o punem pe rand in blender si putina zeama din care a fiert si o facem pasta. Ceapa ramasa, nu fiarta o taiem fidelute si o punem la calit cu ulei, cand este calita adaugam boiaua dulce si omogenizam. Carnatii ii taiem bucati si-l prajim separat.

Intr-un vas de yena asezam fasolea pasata si peste turnam ceapa calita, eu torn si uleiul ca asa ne place, asezam si bucatile de carnati prajiti si servim alaturi de salata de varza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi mixerul pentru a bate fasolea, aveti grija sa fie si putin lichid in care au fiert boabele, deoarece altfel e prea densa si se poate defecta mixerul din cauza efortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu carnati si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat