Fasole bătută de post

de ionix in Mancaruri de post, 13 Dec 2010 | 3132 vizualizari

 

reţeta este de la o doamnă dragă mie, o vecină care o vârstă respectabilă... nu-mi cereţi, este de acum vreo o lună când s-a împărţit duminica :p

 

INGREDIENTE

  • circa 500 g fasole albă
  • două cepe mari
  • o lingură cu ulei
  • puţin tarhon uscat
  • o lingură cu bulion făcut în casă
  • un păstrânac
  • o lingură cu margarină
  • 4-5 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută de post:

Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat.


A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole.


Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile.


Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă, păstârnacul si puţină sare, la foc mic pentru a fierbe bine.


După ce fasolea a fiert se scoate păstârnacul şi ceapa întreagă.


Fasolea se lasă puţin la răcit şi apoi se pasează bine sau se dă pe maşina de tocat.


Se freacă bine fasolea cu usturoiul pisat, tarhonul şi margarina. Se pune sare şi piper după gust.


Uleiul se pune la încins şi punem la călit ceapa tăiată cubuleţe, se lasă până se înmoaie puţin şi se pune bulionul.


Se amestecă bine şi se pune peste fasolea frecată.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

GATA cu durerile de burtică din cauza fasolei :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Irina 1

14.12.2010, 22:14

Si eu mor dupa fasole! Frecata, nefrecata...

ionix 1

15.12.2010, 10:43

Medi... daaaaaaa, am făcut cârnaţi... uite: http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html

fetelor, vă mulţumesc pentru aprecierile făcute asupra frecatului

MIUTA 1

15.12.2010, 14:42

5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 22:01

Baclava

de Ancutsa 5

ieri la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata