Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 15 Feb 2020 | 463 vizualizari

 

  Cand am vazut acei carnaciori Mereguez, proaspeti, mi-au aprins imaginatia culinara si apetitul.
Odata ajunsa acasa, m-am dezumflat :D .Carnaciorii contineau si oaie. Scria mare si frumos. Doar eu ma gandeam cum o sa-i devorez. Nu-i nimic. O sa-i prepar ceva sotului. Am pus fasole boabe la fiert  pentru o ciorba. Carnaciorii m-am gandit sa-i prepar in stilul lui Jamie Oliver si sa pun langa naut sau cus-cus cu multe legume. Cum sotul deja parca masina si ajungea la cina, a trebuit sa improvizez. Si uite asa am  ,,mesterit "' aceasta gustoasa tigaie cu carnati si fasole. A fost atat de buna aceasta mancare incat nu ma puteam opri din mancat. Noroc ca nu am facut multa! Iahnia sa se ascunda in fata ei !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 gr carnati proaspeti Merguez
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri cu varf pasta kapia cu telina-productie proprie
  • 1 lingura oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 linguri praz verde maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie:


  1. Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert.

  2. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .

  3. Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .

  4. Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .

  5. In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat .

  6. Ceapa rosie se taie marunt si se pune la sotat impreuna cu pasta de ardei .

  7. Introduceti carnaciorii si-i prajiti usor .

  8. Cu o furculita intepati carnaciorii ca s-asi elibereze aroma .

  9. Se pune fasolea boabe , oregano si apa cat sa acopere putin compozitia din tigaie .

  10. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute cat sa se omogenizeze gusturile . Piparati .

  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  12. Pentru prospetime ,presarati la servire ,, ceva "' verde: praz, patrunjel au ceapa verde .

  13. Scoateti langa fasolea cu carnaciori , muratura preferata .


Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Desi scrie pe eticheta ca carnaciori sunt frantuzesti , reteta de origine era marocana cu chimen si harisa obligatoriu [ harisa=ardei iute + usturoi ]

2

Din ziua anterioara am rupt din gresala plicul in care era oregano . L-am pus intr-o farfurioara. Aceasta mi-a amintil stilul lui Jamie de a prepara carnaciorii .

3

Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert .

4

Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .

5

Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .

6

Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .

7

In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

16.02.2020, 12:57

Buna!

Rocsi 1

17.02.2020, 20:35

Este o mancare super, super buna!

Gherca Daniela 1

24.02.2020, 16:13

o mancarica tare gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich la cuptor

de Lau 9

ieri la 21:44

Tarta Tatin cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 21:26

Prajitura cu mere si nuci

de oanapl 6

ieri la 18:16

Lasagna cu branzeturi

de RODIMUR 7

ieri la 18:11

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole uscata