Fasole verde pentru iarna

de GeorgiG in Conserve, 7 Sep 2016 | 1088 vizualizari

 

Asa se pregateste in familia mea fasolea verde pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole verde
  • 0,8-1 kg rosii coapte bine
  • sare
  • 200-250 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde pentru iarna:

Eu am folosit atat fasole fideluta cat si din cea lata, dar le-am facut separat. Fasolea lata am taiat-o pe jumatate pe lungime.


Spalam bine fasolea si curatim marginile. Taiem fasolea bucati cat de mici dorim. Intr-un vas mai mare punem 100-150 ml ulei, fasolea taiata bucatele, sare si o cana de apa. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu.


Curatim rosiile de coaja si apoi le tocam marunt. Intr-o tigaie punem 50-100 ml ulei, rosiile tocate si punem pe foc. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de rosii.


Adaugam rosiile in vas peste fasole si punem apa pana depaseste fasolea. Lasam sa fiarba la foc mediu pana scade putin.Potrivim de sare.


Dam vasul de pe foc si cat este calda punem fasolea in borcane. Asezam borcanele intr-o tava si introducem in cuptor pentru o jumatate de ora la foc minim. Nu preincalzim cuptorul.


Inainte de a pune fasolea in borcane le putem incalzi putin introducandu-le la cuptor. Eu trec peste acest pas.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ardei care se fierbe impreuna cu rosiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.09.2016, 21:03

Este pe placul meu ce ai pregatit tu aici. Bravo!

GeorgiG 1

09.09.2016, 21:36

mULTUMESC FRUMOS !

Camelya 1

10.09.2016, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Frunze de vita pentru iarna