Fasole verde pentru iarna

de Dulciuri cu Georgiana in Conserve, 7 Sep 2016 | 16633 vizualizari

 

Asa se pregateste in familia mea fasolea verde pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole verde
  • 0,8-1 kg rosii coapte bine
  • sare
  • 200-250 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde pentru iarna:

 Eu am folosit atat fasole fideluta cat si din cea lata, dar le-am facut separat. Fasolea lata am taiat-o pe jumatate pe lungime.

Spalam bine fasolea si curatim marginile. Taiem fasolea bucati cat de mici dorim. Intr-un vas mai mare punem 100-150 ml ulei, fasolea taiata bucatele, sare si o cana de apa. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu.

Curatim rosiile de coaja si apoi le tocam marunt. Intr-o tigaie punem 50-100 ml ulei, rosiile tocate si punem pe foc. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de rosii.

Adaugam rosiile in vas peste fasole si punem apa pana depaseste fasolea. Lasam sa fiarba la foc mediu pana scade putin.Potrivim de sare.

Dam vasul de pe foc si cat este calda punem fasolea in borcane. Asezam borcanele intr-o tava si introducem in cuptor pentru o jumatate de ora la foc minim. Nu preincalzim cuptorul.

Inainte de a pune fasolea in borcane le putem incalzi putin introducandu-le la cuptor. Eu trec peste acest pas.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ardei care se fierbe impreuna cu rosiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.09.2016, 21:03

Este pe placul meu ce ai pregatit tu aici. Bravo!

Dulciuri cu Georgiana 1

09.09.2016, 21:36

mULTUMESC FRUMOS !

CameliaR 1

10.09.2016, 10:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarhon in otet