Felii cu Rom

de iqphantom in Prajituri, 18 Apr 2013 | 13545 vizualizari

 

La o discutie am aflat ca Cosseli Superesenta de Rom (valabil si la vanilie) ofera acel gust de rom pe care generatia 80-90 ( me included) il tine minte cu mare drag.
Asa ca a fost musai si abolut necesar sa fac prajitura asta pe care n-am facut-o de mai bine de un an de zile …din lipsa de …aroma potrivita.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei ( floarea soarelui)
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • ½ blat copt, racit si faramitat
  • 200 gr unt ( sau margarina)
  • 200 gr nuci macinate ( alune, migdale, macademia…etc)
  • 4-6 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar ( poti pune mai mult daca vrei mai dulce)
  • 1 sticluta esenta de rom ( Cosseli superesenta, Cosmin superesenta)
  • 2 linguri de rom negru
  • 6 linguri gem de caise
  • Apa
  • Glazura:
  • glazura instant de ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu Rom:

Blat:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana spuma e teapana. Se adauga galbenbusurile si uleiul amestecand cu un tel. Se adauga faina amestecat cu praf de copt. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 minute pe treapta minima a cuptorului cu gaz. Faceti proba scobitorii. Blatul copt se raceste si se taie in doua transversal.


Crema:


Jumatatea (superioara) de blat maruntita se amesteca cu restul ingredientelor. Se completeaza cu apa pana la omogenizare. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia. Crema trebuie sa aiba consistenta si sa nu curga.


Asezare :


Blatul ramas se insiropeaza cu apa amestecata cu rom. Poti pune zahar in sirop dar va fi foarte dulce.


Crema se aseaza peste blat si se da la rece 30 de minute.


Se scoate din frigider si de glazureaza.


Se pune in frigider pentru inca 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu Rom" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Cris2711 1

21.07.2014, 20:51

Tare bune

diaconta 1

21.07.2015, 08:19

La multi ani

miki_a 1

21.07.2015, 14:52

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca oparita :)