Fiamminga

de RuxyRux in Prajituri, 19 Dec 2010 | 4339 vizualizari

 

O alta reteta deosebita a Laurei Adamache....o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr apa
  • 100 gr lapte
  • 30 gr drojdie proaspata sau 9 gr liofilizata
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • un varf sare coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  Inca
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar de trestie( brun),pe care le vom adauga pe suprafata prajiturii inainte de a pune la cuptor  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiamminga:

Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia pergament in tava...intindem bine dand forma dupa tava si-l mai lasam inca o ora la crescut.

Facem niste gaurele apoi cand este gata crescut si asezam untul rece...apoi presaram toata suprafata cu zaharul. Dam la cuptor la 230 grade pentru zece minute.

Scoatem apoi cu tot cu hartie din tava lasam la racit pe un gratar apoi taiem si desigur..servim...multumesc Laura gospodina minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiamminga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza