Tarta cu prune si crumble

de - TABITA - in Prajituri, 28 Mar 2014 | 1508 vizualizari

 

Inca de cand am vazut reteta la Timea am vrut sa o incerc. E delicioasa aceasta tarta. Multumesc!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • (coaja rasa de la o lamaie mica)
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare

Umplutura:

  • 1 lingura gris
  • 500 g prune (fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Crumble:

  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 100-120 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Pregatirea aluatului:


Se freaca untul cu zaharul si un varf de sare, se adauga oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat se adauga faina amestecand pana se incorporeaza cam jumatate din cantitate, apoi se toarna compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si se framanta cu mana pana se incorporeaza si restul de faina. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la frigider timp de o ora.


Pregatirea prunelor: Se spala prunele, se taie in doua si li se scot samburii.


Se scoate aluatul din frigider pe masa tapetata cu faina si se intinde o foaie rotunda putin mai mare decat tava in care urmeaza sa fie pusa.


Se unge tava cu pitin unt sau margarina, se aseaza aluatul in tava si se apasa usor cu degetele.


Se presara peste aluat o lingura de gris, apoi se aseaza jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune se pudreaza zahar vanilat si scortisoara.


Pentru crumble (aluat faramicios): Intr-un bol se amesteca untul, cu zaharul si cu faina obtinandu-se un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat se framanta sau se rade peste prune.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru de 35-40 de minute pana se rumeste frumos deasupra.


Se scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar pudra.


Dupa ce s-a racorit, se portioneaza si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

2

Tava folosita: 22 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Pushaa 1

28.03.2014, 11:08

MIUTA 1

28.03.2014, 12:25

laura_n 1

28.03.2014, 16:44

o bunatate tarta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu merisoare