Tarta cu prune si crumble

de Tabita _ in Prajituri, 28 Mar 2014 | 2421 vizualizari

 

Inca de cand am vazut reteta la Timea am vrut sa o incerc. E delicioasa aceasta tarta. Multumesc!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • (coaja rasa de la o lamaie mica)
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare

Umplutura:

  • 1 lingura gris
  • 500 g prune (fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Crumble:

  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 100-120 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Pregatirea aluatului:


Se freaca untul cu zaharul si un varf de sare, se adauga oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat se adauga faina amestecand pana se incorporeaza cam jumatate din cantitate, apoi se toarna compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si se framanta cu mana pana se incorporeaza si restul de faina. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la frigider timp de o ora.


Pregatirea prunelor: Se spala prunele, se taie in doua si li se scot samburii.


Se scoate aluatul din frigider pe masa tapetata cu faina si se intinde o foaie rotunda putin mai mare decat tava in care urmeaza sa fie pusa.


Se unge tava cu pitin unt sau margarina, se aseaza aluatul in tava si se apasa usor cu degetele.


Se presara peste aluat o lingura de gris, apoi se aseaza jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune se pudreaza zahar vanilat si scortisoara.


Pentru crumble (aluat faramicios): Intr-un bol se amesteca untul, cu zaharul si cu faina obtinandu-se un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat se framanta sau se rade peste prune.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru de 35-40 de minute pana se rumeste frumos deasupra.


Se scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar pudra.


Dupa ce s-a racorit, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

2

Tava folosita: 22 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Pushaa 1

28.03.2014, 11:08

MIUTA 1

28.03.2014, 12:25

laura_n 1

28.03.2014, 16:44

o bunatate tarta asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu branza
  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Tarta de capsune