Ficat de porc cu sos de mustar

de cristeena20 in Ficat, 16 Oct 2015 | 4692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 felii de ficat de porc
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper negru macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de mustar
  • sos picant (dupa gust)
  • 1 lingura concentrat praf (pentru sosuri)
  • cimbru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc cu sos de mustar:

- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele.

- Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline cu 3 catei de usturoi zdrobiti- cu coaja cu tot si aduagam feliile de ficat. Le prajim usor la foc mediu si le intoarcem pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas mai aduagam putin daca e nevoie si apoi turnam vinul alb si apoi mustarul. Amestecam si aduagam ficatul inapoi in tigaie. Gustam de sare si mai punem cimbru verde si eventual sos picant tabasco daca ne place picant. Lasam la foc mai mare sa se evapore putin vinul. Intre timp amestecam praful concentrat cu un pahar de apa rece si adaugam la sosul din tigaie. Acesta ajuta sosul sa capete o consistenta mai groasa si ii da gust foarte bun. Lasma inca putin sa fiarba impreuna cu capacul pus deasupra la foc mic si cand sosul capata consistenta dorita stingem .

- e ideal servit alaturi de orez simplu alb sau piure de cartofi.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui vinul alb cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de gasca [ liba maj ] prajit