Ficat de porc cu sos de mustar

de cristeena20 in Ficat, 16 Oct 2015 | 1111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 felii de ficat de porc
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper negru macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de mustar
  • sos picant (dupa gust)
  • 1 lingura concentrat praf (pentru sosuri)
  • cimbru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc cu sos de mustar:

- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele.


- Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline cu 3 catei de usturoi zdrobiti- cu coaja cu tot si aduagam feliile de ficat. Le prajim usor la foc mediu si le intoarcem pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas mai aduagam putin daca e nevoie si apoi turnam vinul alb si apoi mustarul. Amestecam si aduagam ficatul inapoi in tigaie. Gustam de sare si mai punem cimbru verde si eventual sos picant tabasco daca ne place picant. Lasam la foc mai mare sa se evapore putin vinul. Intre timp amestecam praful concentrat cu un pahar de apa rece si adaugam la sosul din tigaie. Acesta ajuta sosul sa capete o consistenta mai groasa si ii da gust foarte bun. Lasma inca putin sa fiarba impreuna cu capacul pus deasupra la foc mic si cand sosul capata consistenta dorita stingem .


- e ideal servit alaturi de orez simplu alb sau piure de cartofi.


 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui vinul alb cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

16.10.2015, 16:44

Bun,bun!

Aletta 1

16.10.2015, 18:38

foarte bun

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ficat de pui cu ciuperci