Ficat de porc inabusit cu legume

de artanu in Ficat, 23 Sep 2011 | 18238 vizualizari

 

Sufar cand primesc in fiecare dimineata newsletterul de la bucataras.ro si nu am timpul necesar sa va impartasesc din experienta si retetele testate de mine. Astazi am zis ca imi fur 15 minute si postez ce am gatit ieri, cu scuzele de rigoare ca poza este facuta cu telefonul. Cine gateste reteta va vedea ce delicioasa este.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • o punga 500 gr legume congelate - de preferinta cu morcovi, conopida, ardei si brocolli
  • menta, busuioc, sare, piper, ulei de masline
  • 500 ml lapte
  • 1 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc inabusit cu legume:

Se pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire.

Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu uleiul de masline.

Cand este rumenie ceapa, se adauga sare si pier dupa gust, se adauga si ficatul scos din lapte, spalat si taiat felii subtiri. Se caleste pana cand dispare luciul de pe ficat si devine mat.

In acest moment se pune toata punga de legume , asa cum este congelata, pentru ca topindu-se gheata, genereaza sosul pentru ficat. Se pune vinul si se fierbe pana ficatul este patruns. Se asezoneaza cu busuioc si menta. Se stinge focul si se pune capacul , lasandu-se cca 10 minute pentru ca toate miresmele care ne gadila placut narile sa intre prin toate fibrele mancarii.

Se poate servi cu garnitura de orez, sau piure de cartofi, sau chiar si o mamaliguta pripita. Se potriveste un pahar de Busuioaca de Bohotin.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se gateste foarte bine in wok

2

nu se pune ulei foarte mult ca sa nu se ridice deasupra mancarii la final

3

se poate inlocui ficatul de porc cu cel de pui, dar nu se mai tine in lapte

4

dupa ce terminati de gatit, tineti copiii departe de voi. Cand vei manca, o sa-ti vina sa-ti bati copiii de bunatatea ce a iesit :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc inabusit cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Lau 1

03.10.2011, 22:32

buni

Rocsi 1

20.06.2012, 11:01

La multi ani!

Geanina87 1

20.06.2013, 09:34

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc cu varza calita