Ficat de pui cu sos de rosii si unt

de bahna_violeta in Ficat, 16 Aug 2012 | 3000 vizualizari

 

O mancare delicioasa si usor de preparat,servita cu mamaliga calda ca la mama acasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina de porumb
  • 100 g unt
  • sare
  • 500 g ficat de pui
  • patrunjel
  • 3 rosii mari
  • piper
  • o ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui cu sos de rosii si unt:

Punem untul la topit cu o ligura de ulei de masline, pentru a nu se arde untul, punem ceapa la prajit cu rosiile spalate si taiate cubulete mici.


In acest timp spalam bine ficatul in 3-4 ape. Il scurgem de apa si-l punem peste rosii si ceapa, condimentam cu sare si piper, adaugam patrunjelul tocat marunt. Se lasa la fiert cam 30 de minute, sa fiarba bine, dupa care punem 3 linguri de pasta de tomate si inca un pic de patrunjel tocat marunt. Dupa ce a fiert il lasam acoperit si ne ocupam de mamaliga.


Punem apa la fiert cu sare si putin malai (o lingura). Cand incepe sa fiarba punem restul de malai si lasam sa fiarba bine, o punem intr-un castronel si o lasam putin la racit. Dupa ce s-a racit intoarcem catronelul pe un platou ca sa cada mamaliga, punem ficatul langa si gata.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In loc de bulion se poate pune si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui cu sos de rosii si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

18.08.2012, 11:55

tare bun trebuie sa fie..

Lau 1

19.08.2012, 16:26

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)